fredag 7 december 2012

Veckan som gick, v49


Vi har avslutat temaarbetet om kroppen. Det har varit väldigt givande lektioner då barnen redan kommit förberedda och nyfikna inför lektionen.  Bra jobbat alla ni därhemma!

Vi har avslutat temat om geometri med att göra några inspelade böcker där barnen visat på förmågan att kunna beskriva sina geometriska figurer och var de är placerade m h a olika lägesord. Riktigt rolig övning!

Vi har även jobbat mycket med  NTA där vi undersökt hur våra maskar mår och lever i komposten. Vi har planterat ärtor i olika jordmåner och undersöker nu hur växten växer, undersöker likheter och skillnader på växtsätt. I provrör har vi planterat likadana ärtor för att kunna undersöka rotsystemet för plantor i olika jordmåner. Det är ett härligt, intresserat och engagerat gäng som är aktiva undersökare på många olika sätt.

På musiken var det sedan dags att lära oss notvärden så att vi kunde spela tillsammans i en orkester utav claves, trianglar och bjällror. Passande nog till ”Tomtarnas vaktparad”…som är skriven av österrikaren Franz Schubert.

Varje morgon lyssnar vi på julkalendern i Sveriges radio. Vi rekommenderar verkligen att ta en titt på deras hemsida!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar