måndag 28 maj 2012

Skoldag förr

Fredagen den 25/5-2012 hade vi en dag som var nästan som en dag för hundra år sedan. Det kändes jättekul innan, men det som inte var som förr i tiden var att vi hade vanliga skolbänkar istället för supergamla bänkar. På morgonen gick vi ner till personalrummet och tog på oss följande saker:  flickor fick ha på sig hilkor och förkläden medan killarna fick ha på sig vegamössor och skjortor. Vi fick skriva med reservoarpenna och sedan med krita på griffeltavla och hartass som sudd. När vi skulle äta mat åt vi inte i matsalen utan i gräset, maten var två mackor, en bit ostekt falukorv, ett kokt ägg, en morot och ett glas mjölk.
 
På rasterna fick tjejerna hoppa hopprep, leka kurragömma osv. medan killarna fick leka tagen, kurragömma osv. På lektionerna visade fröken inte bilder på projektorn utan visade på jättestora papper som hon satte upp, det gjorde hon också när vi skulle ha välskrivning då det var ord på papperna som vi skulle säga efter henne.
Istället för skolböcker på geografin läste fröken högt ur Nils Holgersons resa genom Sverige för att den handlar om hur Sverige ser ut. Dagen var jättekul eftersom man inte använde dator eller liknande.

 28/5-2012 av Tekla

 


1 kommentar:

  1. Vad roligt Tekla att du tyckte om dagen! Vad tyckte du om ditt namn? Eugenia, det var lite svårt att säga=). Det hade väl varit häftigt om vi hade haft sådana fina gamla bänkar som du visade för klassen att du hade hemma hos dig. Stort tack för att du visade oss bilderna du tagit hemifrån!

    Fröken Kristiansen

    SvaraRadera